451

Ompelin pari päivää sitten Bean violetin toppahaalarin huppuun valkoisen karvan. Jospa tuo edes vähän vähentäisi sitä jatkuvaa pojaksi luulemista. Kun on niin tummat vaatteet.2 kommenttia:

  1. On se jännä, että jos ei ole vaaleenpunaista tai muuta punaista, niin poikaleima napsahtaa. Ylipäänsä mä en ymmärrä ns. tuntemattomia, jotka lähtee veikkaamaan lapsen sukupuolta vaatetuksen perusteella. Meillä ei sentään violetin puvun kanssa luultu pojaksi, mutta vihreässä fleecessä ollut tyttäreni oli kaupansedän mielestä poika ja samoin joku kanssa-asiakas kommentoi reippaaksi pojaksi, kun tytöllä oli päällä harmaat villavaatteet.

    Mä aina sanon ns. tuntemattomia lapsia lapselleni "kavereiksi" (en siis tytöksi tai pojaksi), vaikka en muuten mitenkään erityisen tarkkaa sukupuolisensitiivisyyttä harrasta. Tiedän vain omasta kokemuksesta miten ärsyttävää on lähteä korjailemaan vääriä sukupuoliolettamia.

    Toi sun tekemä tuunaus on ihana :)

    VastaaPoista
  2. Niin, tuo on semmonen asia mikä herättää keskustelua aina :) ite saatan kyllä puistossa sanoa muita lapsia tytöiksi tai pojiksi. Ja itteäni loppujen lopuksi vähän naurattaa vaan, että meidän tyttöä luulaan violetissa haalarissa pojaksi, on luultu myös harmaassa rimpsuneuletakissa :D Ehkä ymmärtäisin sen paremmin nimenomaan silloin jos päällä olisi sinistä. Se on silti ehkä oudointa, että musta on muka automaattisesti pojan väri.

    VastaaPoista