828

Välipalaksi juustoskonsseja omalla ohjeella. Skonssi on alunperin Englannista peräisin oleva naposteltava, parasta teen kanssa. Nämä ovat vähän kuin sisältä kosteita pieniä sämpylöitä. Amerikkalaiset versiot ovat kuulemma kuivia ja makeita, enemmän pikkuleipiä.

Ohjeesta tulee 12-16 kpl. 1dl kaurahiutaleita, 1dl seesaminsiemeniä, 5dl venhäjauhoja, 2dl juustoraastetta, 2tl leivinjauhetta, 1tl suolaa ja 200g pehmeää voita nypitään astiassa. Lisätään seokseen 3dl maustamatonta jogurttia ja alustetaan varovasti.

Taikinasta leivotaan parin-kolmen sentin paksuinen levy, josta painella jauhoisella juomalasilla pyölyröitä. Nostellaan pellille ja voidellaan kananmunalla. Päälle voi vielä ripotella juustoraastetta. Paistetaan 200 asteessa noin 25 min.



7 kommenttia:

  1. Teen itse usein perus teeleipiä, nopeaa ja helppoa. Pitää kokeilla tätä sun reseptiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä helppoja. Nämä on vähän niinkuin teeleipien ja sarvien välimuoto maultaan :)

      Poista
  2. oletko muuttanut ig:n yksityiseksi vai onko vain tilapäisesti pois? sulla on niin kivoja kuvia ollut...
    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, instagram on nykyään yksityisenä. Pakottavana syynä yli-innokkaat viidesluokkalaiset mieheni oppilaat seuraajina... Hyväksyn kyllä mielellään muita uusia seuraajia :D

      Poista
    2. Voi harmi,iteki tykkäsin käydä kattoo sun instasta kuvia ku blogi päivittyy sen verra harvoin(ymmärrän kyllä miksi) ni se oli ikkääku korvike blogille.:D mut mulla ei oo itellä instaa ni siksi siis harmi ku ei pääse sieltä kattoo. Kai pitäs tehä.:D
      Vakkarilukija

      Poista
    3. Lataa ihmeessä itellekin se! Vaikka siihen voi kyllä jäädä koukkuun :P

      Poista