686

Blogi jäi sittenkin vähän vahingossa tauolle. Olympialaiset ja hiihtolomat on ohi ja nyt ollaan täällä taas älyttömän hyvän porkkanapiirakkaohjeen kera :)

Sulata 100g voita ja jätä jäähtymän. Kuori ja raasta hienoksi neljä isoa tai viisi pientä porkkanaa. Vatkaa kulhossa viisi kananmunaa ja 5dl sokeria vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty rasva. Sekoita toisessa kulhossa 5dl vehnäjauhoja, 1tl suolaa, 3tl leivinjauhetta, 1tl soodaa ja 5tl kanelia. Sekoita kuivat aineet puuhaarukalla munasokeriseoksen joukkoon. Lopuksi sekoita sinne vielä porkkanaraaste.

Paista uunipellillä 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuorrutukseen sekoitetaan 300g sulatejuustoa, 100g sulaa voita ja 5dl tomusokeria. Se levitetään vähän jäähtyneen piirakan päälle. Siihen voi vielä ripotella mantelirouhetta.


7 kommenttia:

  1. Miten jokin voikin olla niin herkullista kuin porkkanapiirakka!! <3 Lääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tää oli eka kerta kun tein ite ja kerralla meni kaikki... :D Mieskin tykkää vaikka ennakkoluulot oli kovat.

      Poista
  2. Pähkinärouhe on myös tosi hyvää päällä!

    VastaaPoista
  3. On kyllä yks parhaista piirakoista,namms! WienerNougat rouhe sopii myös päälle hyvin..-M :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta en oo kuullukaan! Saako semmosta valmiina vai pitääkö ite rouhia? :)

      Poista
  4. Mun suosikki herkku myös porkkanapiirakka. :p Tuota wiener nougat rouhetta myydään valmiina kaupassa, leivontamausteiden luona, niin kuin myös turkinpippurirouhettakin..Oon ite käyttäny esim kakun koristelussa. :) -SL-

    VastaaPoista
  5. täytyypä kokeilla tällä ohjeella.
    wienernougatia rouheena on leivontahyllyllä, kuten myös on turkinpippurirouhetta tai mariannerouhetta...
    P

    VastaaPoista