604

Jotenkin aika menee mahdotonta vauhtia... Leivoin tänään ensimmäistä kertaa elämässä kermaviilipiirakkaa punaherukoista. Enkä kadu. Mahottoman hyvää tuli. Alkuperäinen ohje on täältä. Sovelsin sitä vähän ja tein kaksinkertaisena uunipellille. Ohje on siis jo tuplana.

Pohjaan tarvitaan 200g voita, 2dl sokeria, 2 kananmunaa, 2tl leivinjauhetta, 1dl ruisjauhoja ja 3dl vehnäjauhoja. Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Sitten sekaan kananmunat. Lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Taikina painellaan voidellulle ja jauhotetulle uunipellille, tee myös pienet reunat.

Täytteeseen tarvitaan 2 purkkia kermaviiliä, 2 kananmunaa, 2dl sokeria ja melkein litra punaherukkaa. Kermaviili, munat ja sokeri sekoitetaan. Seos kaadetaan pohjan päälle ja siihen ripotellaan marjat. Paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Ai,kun on herkullisen näköistä :) Tämmöisenä peltiversiona olisikin kätevä esim.juhliin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä! Täytyy heti perjantai-illaksi tätä tehdä.

    VastaaPoista
  3. Se oli kyllä älyttömän hyvää, kannattaa kokeilla :) Meillä meni heti puoli peltiä... Toisen puolikkaan ehdin pelastaa pakastimeen.

    VastaaPoista
  4. Minun lemppari tuo punaherukkapiirakka! Viimeksi tein päällisen maustamattomasta soijajogurtista, ja sepäs oliki hyvä ja helppo, tarvi lisätä vain sokeria, soijajogu hyytyy itekseen paistaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullu myös vastaavia jotka on tehty piimän kanssa :) pitäis kokeilla erilaisia.

      Poista