631

Onnea isät, isit, iskät, vaarit, papat, tutat ja muut <3

Sitruunainen valkosuklaahyytelökakku isänpäivälle. Vaikka nyt ohje taitaa tulla vähän liian myöhään. Mutta tätä voi ihan hyvin tehdä johonkin muuhunkin herkkuhetkeen, usko tai älä. Ohje on sieltä aivojeni sopukasta, jota en vielä hetki sitten tiennyt olevan olemassakaan.

Tämä pitää tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, että ehtii hyytyä. Murusta puoli pakettia digestive-keksejä. Sulata 100g voita ja sekoita se keksimurskaan. Painele sotku irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita 3kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa puolitoista purkillista eli noin 3dl kermaa vaahdoksi ja sekaan 3rkl sokeria. Paloittele levyllinen valkosuklaata taikinakulhoon ja lorauta sekaan jäljelle jäänyt puoli purkkia kermaa. Sulata mikrossa ja sekoita notkeaksi. Sitten vatkaa sekaan purkki sitruunatuorejuustoa ja se kermavaahto. Laita mukin pohjalle sentti vettä ja kiehauta se mikrossa. Sinne liota liivatteet, kaada sinne taikinakulhoon ja sekoita. Sitten lopuksi koko sörsseli sen keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja jääkaappiin yön yli.



7 kommenttia:

  1. Me tehtiin tänä vuonna valkosuklaa-limekakku. Sama pohja kuin teidän kakussa. Sitten 2dl kuohukermaa vaahdoksi, pari rkl sokeria, joukkoon kaks purkkia valion valkosuklaa-limerahkaa ja yhen limen kiehutettuun mehuun sulatettu 4 liivatelehteä. Tekeminen kestää ehkä just ja just 2 minuuttia ja on ihan tajuttoman hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti :) vaikka mä tykkään tässä siitä tuorejuuston mausta, se on erilainen kun rahkakakussa.

      Voisin tuosta varastaa ton kohdan että se liivate laitetaan limen mehuun eikä veteen! Tulis vielä enemmän makua.

      Poista
  2. Nami nami! Täytyypäs testata.

    VastaaPoista
  3. Hei,mistäpäin Suomea tuo sana 'tuta' tulee? Tarkoittaako se isoisää / pappaa? En ole ikinä kuullut!

    Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tarkoittaa se :) meidän tuta on Halsualta, eli jostain tuolta Keski-Pohjanmaalta se tulee.

      Poista
  4. Jonna, ootko minkä kokoseen vuokaan tehny tällä ohjeella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko tuo 25cm halkasija tai jotain semmosta :)

      Poista