47


SUKLAA-BANAANI-TORTTU

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajahoa
1 rkl vehnäjauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
2 banaania
sopivasti sokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sotke loput kuivat aineet ja lisää ne sekoittamalla puuhaarukalla. Laita taikina pellille, missä on leivinpaperi. Paista 225 asteessa 6 minuuttia. Sillä aikaa tee täyte. Vatkaa kerma, lisää rahka ja muussatut banaanit. Ja sopivasti sokeria. Laita täyte tortun päälle vasta, kun pohja on jäähtynyt. Sitten kääri rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin. Sitten syö.


 VISPIPUURO PUOLUKOISTA

2 l vettä
1 l puolukoita
3 dl mannasuurimoita
sopivasti sokeria

Keitä vettä ja puolukoita noin 20 minuuttia. Sitten siivilöi suurin osa puolukan kuorista roskikseen. Ripottele (huom! ripottele, älä kaada) mannasuurimot puolukkamehun sekaan, sekoittele vispilällä ja keittele noin 25 minuuttia. Anna soossin jäähtyä ja sitten vatkaa niin kauan, että se on vaaleanpunaista, pehmeää ja ihanaa. Sokeria voi lisätä vähän joka välissä. Nauti vanilijakastikkeen kanssa.

Meillä oli siis eilen ystäviä ja kavereita iltakyläilemässä. Päätin tehdä elämäni ensimmäisen vispipuuron ja jonkunlaisen tortun tarjottavaksi. Ja ihan hyviä niistä molemmista tuli. Vieraat oli ihania. Naurettiin paljon. Ja muutenkin oli mukavaa. Vieraskirjaan tuli monta uutta riviä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti