503

Aamulla jätettiin karjalanpaisti uuniin hautumaan ja lähdettiin käymään ulkona. Aurinko paistoi. Muistaakseni monena pitkäperjantaina on ollu vähän synkkä ilma, mutta tänään ei sellaisesta ollut tietoakaan. Muu perhe nukkui päiväunet ja minä keitin kahvit. Eilen leivottua pätkiskääretorttua sitruunarahkatäytteellä kahvin kanssa. Mämmi oli vielä vähän jäässä mutta onse vaan silti hyvää.



502

Napero söi kaakaomuroja välipalaksi.


501

Kannatti lähteä ulos. Kertakaikkiaan mikä kevätaurinko! Edvin nukahti samantien kun astuttiin ovesta ulos. Bean kanssa käytiin Linnanraunioilla kiipeilemässä ja torin laidalla juotiin pillimehua. Pienempi jatkaa edelleen uniaan parvekkeella ja nyt lähen laittamaan isommankin torkuille. Hyvä päivä.



500

Kiitos Henna hyvästä pikaruokaohjeesta! Tänään tehtiin illalla, miehenkin mielestä oli ihan hyvää. Yrttimaustettua tomaattimurskaa ja sopivasti vettä kiehautetaan kattilassa. Sekaan purkki ranskankermaa. Pamiksilla vielä hienoksi jos siltä tuntuu. Annosten päälle persiljaa. Ja nam nam!




499

Oltiin Bean kanssa eilen illalla myyjäisissä. Siellä tuo höpöttäjä leikki kaverinsa Emman kanssa koruilla ja juoksi pitkin portaita. Ei pysyny kyllä hetkeäkään paikallaan. Mukavaa oli. Tuotiin kotiin jääneille makaronisalaattia ja munkkeja.


498

Aamupäivällä kävin hakemassa Edvinille sairaalan päivystyksestä antibiotit. Kohta kolmen viikon flunssa oli menny korviin. Ehkä se tällä kuurilla paranee.

Heti sen reissun jälkeen vaihdoin kamppeet ja säntäsin hiihtämään. Aurinko paisto ja järven jäälläkään ei oikeastaan tuullut. Muutama kilometri taas lisää tämän talven hiihtoihin. Ehkä ehin vielä käydä vähän lisääkin.


497

Vipeltäjä aloitti seisomisharjoitukset heti kuuden jälkeen aamulla. Ite en ollu ihan yhtä innokas nousemaan vielä siihen aikaan.


496

Eilen aamulla oltiin aurinkoisessa säässä perhekerhon retkellä. Laavulla käytiin paistamassa makkaraa. Tänään ollaan oltu vaan kotona. Vaatteet tuulettuu vieläkin parvekkeella.


495

Kaverit. Mun muruset.

494

Eilinen melko kohtalainen aamupala ja murusia pöydällä. Hedelmiä on syöty pari päivää ihan urakalla. Vie makeanhimon pahimman kärjen. Mietin vaan, että miten voi olla suomalaista hedelmämysliä banaaneineen ja papaijoineen? Milloin viinirypäleitäkin on alkanut kasvaa täällä? Minäki alan kasvattaa!



493

Ihan lepponen lauantaipäivä. Aamupäivän ulkoilureissulla käytiin ostamassa tytölle uudet aurinkolasit. Edelliset on ihan liian isot, eikä pysyny päässä. Nyt pysyy. Hannu on yrittäny tehä sanajahtienkkoja ja pelannu angry birdsiä sata maata.



492

Saatiin vieraita ja laitoin pöytään tuommosen vähän omannäköisen pavlovan. Marenkipohjia tein pakkaseen muutama päivä sitten, niitä on sieltä nopea sulattaa vierasvaroina. Tänään päällä kermaa, hedelmiä ja suklaarouhetta. Ens kerralla ehkä marjoja. Näytti maistuvan vieraillekin. Kiitos käynnistä!

Huomenna ulkoilupäivä. Pakko kun luvassa niin hieno ilma!

491

Löysin muutamalla eurolla tänään kirppikseltä kummallekin pörriäiselle kengät. Joku hullu möi adidaksetkin kahella eurolla. Näillä kelpaa mönkiä hiekkalaatikolla kunhan kevät koittaa ja aurinko paistaa.


490

Bea leikkas tänään tupon Edvinin hiuksia. Isi ehti todistaa tapahtumaa, muuten ei varmaan olis hoksattu koko hommaa. Sitten tyttö lauloi viitisenkymmentä kertaa putkeen avainlukulistaa laulukirjana käyttäen jossijataivaannousisi, välissä kerran hämähämähäkki. Monet naurut saadaan tältä tyypiltä päivittäin. On omasta mielestään iso tyttö. Onneks vielä niin pieni että haluaa oma-aloitteisesti mennä päiväunille. Tykkää erityisesti liukumamäistä ja uimahallista.



489

Käytiin koko perheellä uimahallissa. Edvinkin pääsi ekaa kertaa. Nuhanenät oli ihan mielissään. Mamman nuttura on vieläkin klo 21:58 ihan märkä.

Eilinen meni leipomiseksi. Nyt on pakasteessa kinkku-juusto pasteijoita ja kinuski-puolukkapiirakkaa. Huomenna alkaa paasto. Pakko yrittää olla aina arkena ilman herkkuja.

Edvinin uusin pusukaveri on lapsille Riikanreissulta tuliaisiksi tuotu vakosamettinen mäyräkoira.





488

Tää lähtee ihan lapasesta. Ens viikolla lupaan ryhdistäytyä.

Eilisiltaisilta ihanaisilta salaatinsyöjäkavereilta jäi jälkkärimuffinseja ja -suklaapiirakkaa, niitä aamupäivällä. Iltapäivällä miehen eilen ostamia irtokarkkeja ihan kunnon kourallinen. Sitten vielä toi koulusta tullessaan naisten päivän kunniaksi kahta eri jäätelökakkua. Sitten taas vähän irtokarkkeja...

Eilen oli mun vapaailta, tänään Hannun. Lapset flunssassa, vähän väsyneitä yks sun toinen. Muuten elämä oikeenkin mallillaan.

Hyvää naistenpäivää!



487

Jee! Kotona ollaan ja nyt ei hetkeen mihinkään kauas lähdetäkään. Koko lomaksi unohdettiin kamera laukkuun, mutta toivottavasti saadaan joltain uusimman kummipojan ristiäisistä kuvia.

Tänään lähdettiin heti aamusta tarpomaan lumihangessa kavereiden luo leikkimään. Ei jaksettu olla kotona kun on niin kauhee sotku. Siivota pitäis.


486

Reissussa ollaan taas. Nyt koko perheellä. Tänään oltiin puuhailemassa Hannun veljen perheen uudessa talossa ja huomenna mennään samaan paikkaan kummipojan ristiäisiin.

Muutama päivä sitten linkitin facebookiin Bean lauluja, ihana tyyppi.